Nieuws

Samen dementievriendelijk.

Zondag 22 september is het Wereld Alzheimer Dag. Ook in deze regio wordt daar aandacht aan besteed. Deze dag is voor mensen met dementie in de thuissituatie en hun partner, mantelzorgers, vrijwilligers, abonnees en bezoekers van het Alzheimercafe. Het is tevens een blijk van erkenning en waardering, maar ook van onderlinge solidariteit en samenwerking.

Programma Alzheimer Café Parkstad Limburg najaar 2019:

Dinsdag 10 september: Dementie en psychiatrie: verschillen en overeenkomsten, samengaan en wederzijdse beïnvloeding, begeleiding en behandeling.

Dinsdag 8 oktober: Huisarts en casemanager dementie: betrokkenheid en samenwerking vanaf het niet-pluisgevoel tot een eventuele opname.

Dinsdag 12 november: Samen delen van ervaringen en belevingen naar aanleiding van een korte dvd-presentatie.

Dinsdag 10 december: Leefstijl en dementie, psychosociale innovatie in verband met het verbeteren van de levensmogelijkheden voor mensen met dementie.

De caféavonden worden gehouden in de grote recreatiezaal van Zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2 in Heerlen (6417 ZA voor navigatie). De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma is vanaf 19.30 uur tot ca. 21.30 uur. Entree, koffie en thee zijn gratis en aanmelden is niet nodig.

https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/parkstad-limburg